Українська спілка в Анкарі відкриває курси турецької для дітей з України

Українська спілка в Анкарі відкриває курси турецької для дітей з України

Фото
Укрінформ
Українська спілка в Анкарі підписала протокол про співпрацю з Асоціацією солідарності з шукачами притулку та мігрантами з метою розширення можливостей підтримки українців в Анкарі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Українську спілку в Анкарі.

«Українська спілка в Анкарі поглиблює співпрацю з Асоціацією солідарності з шукачами притулку та мігрантами SGDD - ASAM… Плануємо розширити можливості підтримки українців в Анкарі. Першою спільною ініціативою буде відкриття курсів турецькою мовою для дітей вимушених переселенців», - йдеться у повідомленні.  

Протокол про співпрацю підписали голова спілки Юлія Білецька та заступник головного координатору ASAM Левент Улусой. 

Групи з вивчення турецької мови будуть формуватися в залежності від кількості дітей по районах Анкари. Реєстрацію на курси вже відкрито. Аби долучитися, необхідно заповнити форму.

Крім того, найближчим часом планується продовжувати консультації та надання допомоги безпосередньо у приміщенні спілки.

Асоціацією солідарності з біженцями та іммігрантами  (ASAM) була заснована у 1995 році в Анкарі як незалежна та неприбуткова організація для допомоги шукачам притулку та мігрантам, які працює у сфері міграції у більше ніж 30 провінціях, де діють 60 офісів організації. 

Також в Українській спілці в Анкарі розпочинаються сесії безкоштовної психологічної допомоги. Щочетверга волонтерка спілки, психологиня-консультанка у методі позитивної психотерапії Вікторія Терещенко проводитиме безплатні консультації для українців в Анкарі. 

Нагадаємо, у Туреччині офіційно зареєстровано 18 українських діаспорянських організацій. 

Як повідомляв Укрінформ, в Анкарі відбувся тренінг з розвитку потенціалу для українських спілок, організований Асоціацією солідарності з біженцями й іммігрантами (ASAM), Дитячим фондом ООН (UNICEF) та Посольством України в Туреччині, для голів та представників українських громад, що офіційно діють в різних регіонах Туреччини.

Фото: Українська Спілка в Анкарі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-