Діаспора закликала визнати росію державою-терористом

Діаспора закликала визнати росію державою-терористом

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) підтримує заклик Державного секретаря США визнати російську федерацію державою-спонсором тероризму та закликає всі демократичні уряди та міжнародну спільноту зробити необхідні кроки для визнання росії державою-терористом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Я закликаю всіх миролюбних громадян світу звертатися з відповідними вимогами до своїх урядів та обраних представників, щоби переконати їх зробити цей важливий крок», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Він зауважив, що це стане можливим, лише якщо кожен зі світової спільноти українців візьме на себе обов’язок особисто дзвонити, надсилати електронні листи, писати статті та дописи, а також вимагати зустрічей з урядовцями, аби донести до них цей меседж.

«Дієвість національних і глобальних організацій українських громад є набагато сильнішою, якщо політики безпосередньо чують голоси окремих людей»,– наголосив очільник СКУ.

Читайте також: Єрмак запропонував СКУ долучитися до платформ щодо розробки санкцій проти рф

«Жорстокість росії щодо українського народу вийшла далеко за межі самого поняття тероризму. росія несе смерть, горе і страждання мільйонам лише заради задоволення хворих імперіалістичних амбіцій свого керівництва. Вона, поза сумнівом, є державою-терористом і чистим злом. Москва має бути покарана найпотужнішими та далекосяжними санкціями», – заявив Павло Ґрод

Він додав, що росія має бути вигнана з таких інституцій, як ООН, G20, ОБСЄ, і натомість додана до клубу держав-терористів, як-от Іран, Північна Корея та Сирія.

У заяві йдеться, що позначення країни як держава-спонсор тероризму може мати низку потужних наслідків, включно з накладенням економічних санкцій на десятки інших країн, які продовжують вести справи з росією, заморожуванням російських активів у Сполучених Штатах і забороною на експорт різноманітних товарів подвійного використання – комерційного і військового.

Нагадаємо, Світова спільнота українців організувала акції протесту в різних містах після вбивства українських військовополонених у колонії в Оленівці Донецької області.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-