На Фестивалі культурної спадщини в Канаді відкрили Український павільйон

На Фестивалі культурної спадщини в Канаді відкрили Український павільйон

Фото
Укрінформ
У канадському місті Едмонтон на найбільшому у Північній Америці Фестивалі культурної спадщини, у якому беруть участь понад сто національних експозицій, відкрили Український павільйон.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Генерального консульства України в Едмонтоні.

Зауважується, що цього року акцент павільйону був сконцентрований як на багатогранній українській культурі, так і на тому, як її намагаються знищити російські окупанти, зокрема українську мову й історію.

Генеральний консул України Олександр Данилейко, який взяв участь у відкритті Українського павільйону, закликав усіх учасників фестивалю зробити все можливе, щоб зупинити російську агресію та продовжувати підтримувати Україну, надавати нашій їй та українському народу всю можливу допомогу. Також він дав інтерв'ю канадським ЗМІ.

Крім того, разом з командою Українського павільйону на Едмонтонському фестивалі культурної спадщини Данилейко відвідав Польський павільйон.

«Подякували польській громаді Альберти й Едмонтона, а в їх особі та всьому польському народу за ту неоціненну підтримку, яку отримує Україна й українці від нашого сусіда і братнього народу в тяжкі часи російської агресії. Вручили полякам мапи наших країн та картину, що символізує єднання двох народів, яку написала Діана Коцюба», – повідомили у Генконсульстві.

Нагадаємо, приватна благодійна організація Фундація Гнатишина, заснована 24-м генерал-губернатором Канади Рамоном Джоном Гнатишиним, оголосила програму підтримки українських митців у воєнний час.

Фото: Consulate General of Ukraine in Edmonton / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-