Канадський фонд оголосив програму підтримки українських митців

Канадський фонд оголосив програму підтримки українських митців

Укрінформ
Приватна благодійна організація Фундація Гнатишина, заснована 24-м генерал-губернатором Канади Рамоном Джоном Гнатишиним, оголосила програму підтримки українських митців у воєнний час.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Фундації Гнатишина.

«На честь 20-річчя Фонду та з метою зміцнення культурної спадщини України Фонд оголошує про програму премій, покликаних визнати та відзначити винятковий талант артистів-виконавців у віці 35 років та молодше, пропонуючи десять премій по $10 000 молодим канадським артистам-виконавцям українського походження та десять премій по $10 000 молодим громадянам України, які нещодавно стали переселенцями», - розповіли у Фонді.

За повідомленням, 2023 року буде організовано гала-концерт за участю переможців конкурсів, отримані кошти від якого будуть спрямовані на відновлення чи реконструкцію культурного центру або культурного простору в Україні.

Кандидати запрошуються до подання заявок до 19 вересня 2022 р. Для отримання посібника з проведення конкурсу, інформації про художні дисципліни та доступу до форми заявки потрібно перейти за посиланням.

Лауреати премії будуть обрані журі, що складається з експертів у галузі мистецтва з усієї Канади. Результати будуть оголошені восени 2022 року. Премії буде вручено на початку 2023 року.

У Фонді додали, що художники, обрані для отримання премії, можуть використати кошти, отримані від премії, на власний розсуд. Премії присуджуватимуться виключно на розсуд Фонду Гнатишина.

Нагадаємо, провінція Альберта (Канада) запроваджує додаткову фінансову допомогу для українців, які прибувають до провінції, рятуючись від воєнної агресії рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-