При соборі УГКЦ у Римі запрацював консультативний центр для українців

При соборі УГКЦ у Римі запрацював консультативний центр для українців

Фото
Укрінформ
У Римі при прокатедральному соборі Святої Софії Української греко-католицької церкви відкрився Консультативний центр правової підтримки та інформаційного орієнтування для громадян України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці релігійного товариства «Свята Софія».

За повідомленням, ініціативу вдалося реалізувати завдяки співпраці Асоціаціям християнських робітників Італії Рима, Патронату Асоціацій християнських робітників Італії та релігійного товариства «Свята Софія» для допомогти біженцям з України в полагодженні бюрократичних процедур.

Консультації надаватимуться щочетверга при соборі Святої Софії (15.00-18.00) за присутністю спеціалізованих операторів Патронату Асоціацій християнських робітників Італії в Римі, зокрема й операторки зі Львова, яка після війни переїхала до Італії.

Радниця з питань соціальної політики та політики охорони здоров’я Риму Барбара Фунарі, яка взяла участь у відкриті центру, зазначила, що це ще один елемент, що додається до мозаїки ініціатив, які були впроваджені з початком цієї війни росії проти України, щоби бути поруч з тими, хто втратив усе та був змушений переїхати в Італію.

«Протягом цих місяців, пліч-о-пліч, з українськими біженцями ми відчули важливість праці в мережах, завдяки чому ми прийняли цих людей у великій спільноті та глобальні обійми, що дало нам можливість піклуватися не лише про них, але також про наше місто, його синергію та процеси», – сказала вона.

Ректор собору о. Марко Семеген висловив вдячність італійцям і різним італійським структурам за підтримку українців й за те, що через неочікувану надзвичайну ситуацію пов’язану із війною відчинилися двері Риму для українського народу.

«Для нас все, що зроблено і робиться, є відповіддю на Євангеліє, тому що воно є служінням людській особі. На жаль, війна продовжується, тож завдяки цьому проєкту, ми зможемо допомогти багатьом людям», – сказав він.

У товаристві «Свята Софія» розповіли, що з початку війни в Україні, увійшовши до складу робочої групи Міської ради Риму та, приєднавшись до мереж муніципалітетів й інших асоціацій, Асоціації християнських робітників Італії допомагають особам, які прибувають з України, рятуючись від війни, організувавши доставку передачі харчів, медикаментів та одягу різним органам і товариствам, зокрема й релігійному товариству «Свята Софія».

Зауважується, що фундаментальною стала наявність персоналу українського та молдаванського походження в структурах, що допомагало долати мовний бар’єр.

Нагадаємо, у центрі Рима відбулася масова хода зі свічками для вшанування пам’яті всіх вбитих від рук російських окупантів українців.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Свята Софія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-