Очільник СКУ зустрівся з українською громадою Італії

Очільник СКУ зустрівся з українською громадою Італії

Укрінформ
Президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод зустрівся в Італії з українською громадою та проводом української організації Асоціація сприяння соціалізації «Україна Плюс – Мілан».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, на зустрічі були присутні членкині директиву та активні члени Асоціації. Серед важливих питань, про які йшла мова: основні напрямки діяльності організації; поточні проєкти – презентації книжок, показ українських фільмів, майстер-класи в бібліотеці, круглі столи на тему української історії та мови; долучення і співпраця з іншими українськими та італійськими організаціями.

Також Павло Ґрод долучився до присвяченого українській культурі заходу, під час якого Косівський інститут прикладного декоративного мистецтва представив показ українських етнокостюмів.

У СКУ розповіли, що асоціація «Україна Плюс – Мілан» сформувалася на основі організації «Україна плюс» у травні 2019 року. Вона працює над проєктами формування комунікативної культури між українським та італійським народами, об’єднує шанувальників української культури, підтримує танцювальний колектив «Фольк Данс Мілан» і започатковану нею бібліотеку «Україна Плюс – Мілан» – єдину українську бібліотеку в Мілані. Асоціація також допомагає вимушеним переселенцям з України та збирає гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, наприкінці травня в Українському хабі у Європарламенті у Брюсселі провід Світового конґресу українців провів зустріч з лідерами українських громад Європи.

Фото: ukrainianworldcongress.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-