У Лівані відбувся показ документальної стрічки «Маріуполь. Хроніки пекла»

У Лівані відбувся показ документальної стрічки «Маріуполь. Хроніки пекла»

Фото
Укрінформ
У місті фінікійської слави Тірі на півдні Лівану, у кінотеатрі Rivoli Cinema відбувся показ документальної стрічки «Маріуполь. Хроніки пекла» Єлизавети Татарінової про страшну трагедію міста, яке втратило понад двадцять тисяч цивільного населення у результаті російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив посол України в Лівані Ігор Осташ.

Перед показом стрічки глядачі ознайомилися з виставкою дитячих малюнків «Save peace, save Ukraine», яку підготували вихованці Світлани Бітар та учні Українська школа ім.Агатангела Кримського в Лівані.

«Перед початком фільму з приємністю вручив президенту Tiro Assotiation for Arts (TAA) Кассему Істамбулі нагороду посольства за багаторічну співпрацю у культурних проєктах. Нагороди посольства отримали також викладач української школи з Тіру Світлана Бітар, подружжя Наталії та Салаха Фарран, які сприяли перемозі українських спортсменів Olesia Didovodiuk та Дмитра Дідоводюка у Тірському марафоні», – написав посол.

За його словами, на показ фільму прийшли представники місцевої влади, українці півдня Лівану та ліванські друзі України. Серед гостей був також Махмуд Аль-Маллах, член ради муніципалітету Тіра та член ТАА.

Осташ зауважив, що символічною була присутність на показі сім‘ї, яка пов‘язана з постраждалим містом Буча. Це Амаль і Фаді Андос та їхній 8-місячний син Микола. Також прийшов подивитися фільм житель Тіру Іссам Маалек, син якого навчається у Харківському медичному університеті.

Посол додав, що родзинкою події став справжній львівський сирник, спечений дрогобичанкою Іриною Зайдан.

Нагадаємо, в амфітеатрі Абухатер у Бейруті з метою збору коштів на підтримку України відбувся благодійний концерт «Від Бейрута до Києва», організований Посольством України у співпраці з «Громадою українців Лівану» та «Клубом випускників українських ВНЗ».

Як повідомлялося, 24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ihor Ostash / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-