Діаспора долучилася до конференції з питань відновлення України

Діаспора долучилася до конференції з питань відновлення України

Фото
Укрінформ
Очолювана президентом Світового конґресу українців Павлом Ґродом делегація СКУ бере участь в Міжнародній конференції з питань відновлення України, що відбувається 4-5 липня у швейцарському місті Лугано.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Окрім Ґрода, до складу делегації СКУ увійшли віцепрезидент СКУ Андрій Футей та Олена Кошарна, виконавчий директор Соня Сoутус та голова Комітету з прав людини Андрій Лушницький.

Зауважується, що до Конференції долучилися делегації з 40 країн та 20 міжнародних організацій. Серед учасників – президенти, прем’єр-міністри, міністри закордонних справ, парламентарі та дипломати країн, які підтримують оборону та відновлення України.

Крім того, присутні представники Європейського Союзу, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Європейського банку реконструкції та розвитку та інших міжнародних фінансових установ.

Україну представляють Президент Володимир Зеленський (віртуально), Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, міністри закордонних справ, енергетики, інфраструктури, екології, цифрової трансформації, розвитку громад і територій, а також численні парламентарі та представники громадських організацій.

Читайте також: Відбудова України буде найбільшим внеском у підтримку глобального мируЗеленський

У СКУ нагадали, що у своїй вступній промові Президент Зеленський закликав країни та компанії підтримати План реконструкції уряду та сміливо долучатися до відбудови України. Він зосередився на відновленні зеленої економіки та місцевому економічному розвитку, що створить стабільні робочі місця та можливості для українців й усього світу. Відповідно до бачення Зеленського, Україна буде найбільш вільною країною в Європі, де світ захоче вести бізнес.

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) триває Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану. Наступна Конференція з питань відновлення України відбудеться у Великій Британії у 2023 році.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Ukrainian World Congress / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-