Посол України в Туреччині подякував волонтерам за підтримку України

Посол України в Туреччині подякував волонтерам за підтримку України

Фото
Укрінформ
У День Конституції України посол Василь Боднар подякував волонтерам з-поміж громадян України та Туреччини за активну допомогу Україні від початку повномасштабної війни рф, їм було вручено подяки за свідому громадянську позицію, дієву підтримку та допомогу та марки Укрпошти «Москва. DONE 14.04.2022»

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Триває страшна війна і нам не до свят сьогодні. Наше основне завдання – подякувати вам. З самого початку війни всі ви нам дуже допомогли. Більшість з вас фактично жили в нашому посольстві. Ми вам за це не тільки вдячні, а й подали певні пропозиції на відповідні нагороди з Києва. Поки ці нагороди не прийшли, ми б хотіли від свого імені подякувати вам за надану допомогу. Це невеликі сувеніри, актуальні під час війни», – сказав Василь Боднар.

Посол також привітав присутніх з Днем Конституції України.

«Конституція – основа життя кожної держави. З початком війни цей правовий документ став ще більш сегментуючим фактом, який дозволяє боронити нашу державу на законних підставах. Тому сьогодні символічно вшановуємо цей день і бажаємо, щоб Конституція України допомагала нашій державі та надалі розвиватися на основі сильних основ демократії та рухатися в напрямку європейського майбутнього», – зазначив Василь Боднар.

Читайте також: Завершилося навчання в українській школі для вимушених переселенців в Анкарі

Посол нагадав, що 26 червня, в Україні також відзначали День кримськотатарського прапора і над дипустановами України в Туреччині в цей день було піднято кримськотатарські прапори.

«Сьогодні кримськотатарський прапор – такий самий символ свободи та спротиву як і прапор України. З 2014 року кримські татари активно противляться окупації на території Криму. За цей прапор можна потрапити в тюрму або зазнати інших переслідувань з боку окупанті.

Сьогодні цей прапор також є символом бойових підрозділів ЗСУ, у складі яких пліч-о-пліч з українцями воюють кримські татари. Вірю, що прийде час, коли ми всі разом піднімемо наші прапори над звільненими містами Криму та Севастополем, які будуть деокуповані», – сказав посол.

Нагадаємо, українські студенти, що навчаються по програмі Турецькі стипендії, організували в Анкарі вечір української культури та солідарності.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-