У Нью-Йорку провели акцію із засудження звірств військових рф в Україні

У Нью-Йорку провели акцію із засудження звірств військових рф в Україні

Фото, відео
Укрінформ
Українці Нью-Йорка (США) включно з працівниками Генконсульства України та Постпредства України при ООН долучилися до ініційованої «Razom for Ukraine» акції проти злочинів росії в Україні, що проходила поряд з будівлею ООН у Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Нью-Йорку.

Зауважується, що захід був спрямований на активізацію міжнародних зусиль проти шокуючих масштабів використання російськими агресорами злочинів сексуального насильства як зброї варварської війни проти українців, а також інших вчинених кремлем в Україні воєнних злочинів та злочинів проти людяності.
Читайте також: У Нью-Йорку відслужили панахиду за полеглих під час російської війни українців

«Лейтмотивом маніфестації став заклик до світової спільноти щодо безумовного невідкладного притягнення рф до відповідальності за злочинну діяльність та якнайскорішої дієвої підтримки України, насамперед військової – у протидії російським окупантам», – наголосили у ГКУ.

Нагадаємо, у штаті Нью-Йорк відбувся фестивальний вікенд, який об’єднав дві події – відкриття 35-го щорічного Українського триденного фестивалю міста Йонкерс при Церкві Св. Архистратига Михаїла та започаткування першого Українського фестивалю парафії Св. Вмч. Пантелеймона у Брукліні. 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Consulate General of Ukraine in New York, Razom for Ukraine / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-