У штаті Нью-Йорк відбувся благодійний вікенд на підтримку України

У штаті Нью-Йорк відбувся благодійний вікенд на підтримку України

Фото
Укрінформ
У штаті Нью-Йорк (США) відбувся фестивальний вікенд, який об’єднав дві події – відкриття 35-го щорічного Українського триденного фестивалю міста Йонкерс при Церкві Св. Архистратига Михаїла та започаткування першого Українського фестивалю парафії Св. Вмч. Пантелеймона у Брукліні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Нью-Йорку.

Зауважується, що події були проведені з метою збору коштів на допомогу Україні.

ГКУ подякувало організаторам і учасникам за запрошення та яскраві концерти й презентації української культурної спадщини та сучасного мистецтва, автентичні страви української кухні, барвисті сувеніри та, головне, дух незламності, гостинності та любові до волі й Батьківщини, що панує на цих заходах, допомагаючи іноземним гостям краще зрозуміти – що робить Українців Українцями.

«Чудова нагода поспілкуватись з офіційними американськими представниками – від мерій міст до Конгресу США, відверто – як і має бути між друзями – обговорити питання дієвої підтримки та подальшого зміцнення солідарності з Україною», – йдеться в дописі.

Генконсульство висловило шану українській громаді США за невтомні зусилля з підтримки Батьківщини та сердечну вдячність усім, хто допомагає наблизити перемогу України.

Нагадаємо, у соборі Святого Патріка в Нью-Йорку відслужили панахиду за полеглих під час російської війни українців, яка була організована архідієцезією міста та Філадельфійською архиєпархією Української греко-католицької церкви.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Consulate General of Ukraine in New York / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-