У центрі Вільнюса відбулась акція на підтримку України в ЄС

У центрі Вільнюса відбулась акція на підтримку України в ЄС

Фото
Укрінформ
У центрі Вільнюса 20 червня відбулась акція на підтримку надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Посол України в Литві Петро Бешта.

«Україна – це Європа! Сьогодні українці борються не лише за вільну Україну, але також за мирну та демократичну Європу. Наша незламний та відважний народ вже продемонстрував, як Європі, так і всьому світу, що ми гідні цього та вибороли своє право стати кандидатом в ЄС», – написав він.

Посол нагадав, що 91% українців хочуть, щоб наша країна приєдналась до ЄС. Понад те, 71% населення у країнах-членах ЄС підтверджують, що Україна є частиною європейської родини.

«Дякуємо справжнім литовським друзям, українській громаді у Литві та всім, хто взяв участь у цьому важливому заході на підтримку України!», – подякував Петро Бешта.

Нагадаємо, 17 червня Європейська Комісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на своєму саміті 23-24 червня має розглянути це питання та винести свій вердикт. 

Як повідомляв Укрінформ, у Вільнюсі у День вишиванки українці та литовці провели ходу, що символічно завершилася біля пам’ятника Тарасу Шевченку, у самому серці старого міста.

Фото: Petro Beshta / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-