У Вільнюсі у День вишиванки українці провели ходу до пам’ятника Шевченку

У Вільнюсі у День вишиванки українці провели ходу до пам’ятника Шевченку

Фото
Укрінформ
У Вільнюсі у День вишиванки українці та литовці провели ходу, що символічно завершилася біля пам’ятника Тарасу Шевченку, у самому серці старого міста.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві. 

«Участь у заході взяв посол України у Литві Петро Бешта разом з дружиною Анною, співробітники Посольства України у Литовській Республіці, українська громада та чимало литовських друзів, які цього дня також одягнули вишиті сорочки, аби висловити свою солідарність та підтримку у боротьбі з агресором», – ідеться в дописі.

У диппредставництві зауважили, що в умовах повномасштабної війни з росією та надзвичайної консолідації українського суспільства, День вишиванки став ще одним приводом заявити про те, що ми – українці, вільний народ незалежної держави, який відчайдушно протистоїть російській окупації.

«Наша Держава зшита міцною ниткою любові та свободи. Допоки українці вишиватимуть сорочки, вкладаючи в них свою душу, а українські захисники та захисниці одягатимуть їх – Україна непереможна!», – наголосили в Посольстві та подякували всім, хто приєднався до заходу.

Нагадаємо, у Вільнюсі провели «Дні України» під загальною назвою «Вільнюсшиванка», під час яких у різних куточках литовської столиці відбулося близько 130 заходів, де кожен міг знайти щось до душі.

Фото: Посольство України в Литві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-