У Гамбурзі діаспора помолилася на цвинтарі за українських біженців

У Гамбурзі діаспора помолилася на цвинтарі за українських біженців

Фото
Укрінформ
У свято Зіслання Святого Духа українці Гамбурга й інших міст Північної Німеччини після Божественної Літургії в храмі УГКЦ Усіх святих українська громада вирушила до місця вічного спочинку українців на цвинтарі в Гайденау, щоб там за них помолитися.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформресурс Української греко-католицької церкви.

«Тут спочивають українські біженці, які поклали своє життя на чужині, далеко від Батьківщини. Всесильний Боже, здійсни їхні бажання, щоб їхня Батьківщина стала вільною! 1945–1986» – викарбовано на меморіальній дошці на пам’ять про похованих на цвинтарі Гайденау українців.

Моління очолив парох храму Всіх святих у Гамбурзі о. Павло Цвьок. До молитви приєдналися численні українці, представники німецької громади і сестри редемптористки.

Довідка

Історичні дані свідчать, що в цій місцевості жило понад 7000 українців, які самоорганізувалися в міцну громаду, випускали свою газету, засновували школи, садки, театр, університет і побудували греко-католицький храм. Разом з тим, серед українців, які там проживали, була велика смертність, зокрема в перші роки життя помирало багато дітей. На цвинтарі Гайденау є виокремлене місце, де вони спочивають – щонайменше 30 дитячих могил.

Нагадаємо, у соборі Святого Патріка в Нью-Йорку (США) відслужили панахиду за полеглих під час російської війни українців, яка була організована архідієцезією міста та Філадельфійською архиєпархією Української греко-католицької церкви.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-