Українська громада провела акцію у Північній Македонії

Українська громада провела акцію у Північній Македонії

Фото
Укрінформ
Громада українців імені Лесі Українки у Північній Македонії 12 червня провела потужну акцію на підтримку України та проти військової агресії рф.

Як передає Укрінформ, про це  у Фейсбуці повідомило Посольство України у Північній Македонії.

«Громада вкотре висловила протест російському кровавому режиму та закликала македонське суспільство продовжувати підтримувати український народ, нагадавши про злочини, які російські військові вчиняють в Україні та скільки невинних життів, зокрема дітей, забрали росіяни», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, Посольство у Північній Македонії разом з Громадою українців ім. Лесі Українки за сприяння Музею македонської боротьби провели у День пам’яті 8 травня урочистий захід, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни і війни 2022 року – війни росії проти України.

На початку травня три найбільші релігійні громади Північної Македонії, зокрема Македонська Православна церква – ОА, Ісламська релігійна громада та Македонська Католицька церква, по всій території країни провели Богослужіння, присвячені перемозі та миру в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of North Macedonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-