У Варшаві відбувся польсько-український інтеграційний пікнік

У Варшаві відбувся польсько-український інтеграційний пікнік

Фото
Укрінформ
У саду канцелярії Ради міністрів Польщі відбувся інтеграційний пікнік, участь у якому взяли українські та польські сім’ї, дипломати обох країн, а також представники польського уряду на чолі з прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким.

Про це повідомляє, передає Укрінформ з посиланням на Посольство України в РП і канцелярію прем'єр-міністра РП.

Як зазначається, одним з акцентів заходу, що відбувся у День дитини, була українсько-польська дружба. Зокрема, українські активістки та представниці українських шкіл у Варшаві вчили дітей робити ляльки-мотанки, браслети, прикраси, читали їм казки, малювали з ними та співали пісень.

Спільний розважально-інформаційний стенд у День дитини розгорнули у дворі Ради міністрів у Варшаві посольство України в Польщі та МЗС РП.

Читайте також: Кров і танці на кістках: під посольством Угорщини у Варшаві показали «справжнє обличчя Орбана»

Поблизу канцелярії прем'єр-міністра встановлено два великі плакати з контурами кордонів України та Польщі, на яких усі охочі могли залишити відбитки своїх долонь у кольорах українського та польського національних прапорів.

Свої відбитки на картах України та Польщі залишив і глава польського уряду Матеуш Моравецький.

“Сьогодні я хотів би привітати серед нас, серед польських дітей, і дітей з України. Ми хочемо їм побажати якомога швидше повернутися до своїх домівок, до своїх батьків, братів, оскільки для них це зараз найважливіше побажання”, – підкреслив Моравецький.

Як повідомлялося, у День матері в Польщі українки подякували польським жінкам, посадивши дерево вдячності у сквері Шевченка в центрі Варшави.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну до Польщі прибуло понад 2 млн громадян України з дітьми, які знайшли тут тимчасовий прихисток.

Польща також є основним логістичним хабом, звідки в Україну транспортується велика кількість гуманітарної та військової допомоги.

Фото: Посольство України у Польщі та  Kancelaria Premiera / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-