«100 днів війни». У Відні вшанували пам'ять загиблих в Україні

«100 днів війни». У Відні вшанували пам'ять загиблих в Україні

Фото
Укрінформ
У центрі Відня увечері в п’ятницю, 3 червня, пройшла мовчазна акція вшанування пам’яті загиблих в Україні під назвою «100 днів війни», у якій взяли участь представники української громади та друзі України різних національностей.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Під час заходу на площі біля Віденської державної опери було запалено близько 1 тис. свічок.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять усіх, хто віддав своє життя за Україну. Багато хто з нас, українців Відня, став свідком смертей, втратив своїх близьких, родичів та друзів. У нас у всіх спільний біль», – заявили організатори з ГО «Unlimited Democracy».

Читайте також: У Військово-історичному музеї Відня відкрилася виставка про українських дітей

3 червня минуло 100 днів відтоді, як російська федерація здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Цей акт агресії є неспровокованою війною постійного члена Ради безпеки ООН проти держави, однієї із засновниць Організації Об’єднаних Націй. Повномасштабне вторгнення стало продовженням загарбницьких дій рф, які вона розпочала ще 8 років тому, здійснивши окупацію Криму та частини територій Донецької та Луганської областей.

«100 днів війни». У Відні вшанували пам'ять загиблих в Україні / Фото: Валерія Мальцева

Щодня українські захисники ціною власного життя дають рішучу відсіч воєнній машині рф і виборюють свободу та мирне майбутнє для всього континенту.

Нагадаємо, у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня, українські активісти у Відні провели акцію вшанування пам‘яті понад 200 дітей, які загинули розв’язаній росією війні проти України.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Валерія Мальцева

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-