У Відні вшанували пам'ять загиблих через війну українських дітей

У Відні вшанували пам'ять загиблих через війну українських дітей

Фото
Укрінформ
У Міжнародний день захисту дітей, 1 червня, українські активісти у Відні провели акцію вшанування пам‘яті понад 200 дітей, які загинули розв’язаній росією війні проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Акція пройшла у центрі Відня на Маріягільферштрассе, де було встановлено маленькі надгробки з іменами загиблих дітей, які нагадували про життя сотень янголят, які втратили життя у результаті російського воєнного вторгнення в Україну.

У Відні вшанували пам'ять загиблих через війну українських дітей/Фото: Valeriia Maltseva

"Ми зараз потрібні дітям як ніколи, і ми повинні показати світові ціну українського болю, що зазнали сотні вбитих і закатованих дітей", – заявила співорганізатор акції, засновниця Unlimited Democracy Анна Паттерманн.

Читайте також: Відень передав Україні 16 пожежних і рятувальних автомобілів

Як відомо, Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня. Його головна мета – привернути увагу громадськості до реальних проблем, з якими стикаються діти. Цьогорічний Міжнародний день захисту дітей має особливе значення з огляду на війну в Україні. За даними УВКПЛ, загалом з початку російського вторгнення було вбито 4 031 особу, в тому числі понад 200 дітей. Більшість із них загинули від вибухової зброї великої дальності, наприклад, вогню важкої артилерії або авіаударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-