У Тбілісі відкрили виставку малюнків, присвячену Дню захисту дітей

У Тбілісі відкрили виставку малюнків, присвячену Дню захисту дітей

Фото
Укрінформ
Проєкт української майстрині Вероніки Мішіної «Подаруй Усмішку» за сприяння Посольства України в Грузії організував до Дня захисту дітей тижневу виставку дитячих малюнків в артгалереї «Arteria Tbilisi».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

За повідомленням, гості виставки мали можливість ознайомитися з понад 80 дитячими роботами, а також з інсталяцією від української художниці Ельвіри Беліци «Відлетіли Журавлі».

«Це малюнки українських дітей, які бачили те, чого не повинні були бачити за все своє життя – страшну війну. Всі свої переживання діти, які знаходяться далеко від рідних домівок, виклали на папері – є позитивні та веселі малюнки, а на деяких кольори змінилися. Маленькі українці не заслуговують на ті страждання, які війна принесла в Україну. Вони повинні жити у світі, який не знає болю, насильства та жахів війни», – йдеться в дописі.

У диппредставництві розповіли, що виставку відвідали представники Сакребуло м.Тбілісі, з якими було домовлено про проведення наступного тижня благодійної акції на підтримку вимушених українських переселенців в Грузії, а також про оновлення малюнків стріт-арту на вулиці Київській в м.Тбілісі за участі українських художників.

Окрему подяку за допомогу в організації виставки висловлено «Volunteers Tbilisi», ГО «Будинок Грузинсько-Української преси» та Пункту гуманітарної допомоги на вул. З.Паліашвілі, 60 за допомогу у зборі дитячих малюнків. А також – учням української школи ім. Грушевського за значну частину малюнків.

Нагадаємо, працівники Посольства України в Грузії разом з українською діаспорою, ГО «Жінки за мир», «O Ukraina – international support team» та вимушеними переселенцями з України взяли участь у благодійному фестивалі «Від серця до серця».

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Посольство України в Грузії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-