В Австралії владика УГКЦ відслужив літургію для «Пласту»

В Австралії владика УГКЦ відслужив літургію для «Пласту»

Фото
Укрінформ
Владика Української греко-католицької церкви Микола Бичок відслужив Архиєрейську святу літургію для української скаутської організації «Пласт» Станиці Вікторії, члени якої зібралися разом, щоб відсвяткувати свято свого покровителя – великомученика Юрія.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті інформресурсу УГКЦ.

Церковна служба, що відбулася у катедральному храмі Святих апостолів Петра і Павла, була проведена у співслужінні з о. Андрієм Микитюком, синкелом мирян і капеланом «Пласту», та д-ном Михайлом Жиланом, канцлером єпархії та довголітнім пластуном.

Під час проповіді владика зазначив: «Сьогодні ми збираємося разом, щоб помолитися і подивитися на постать святого Юрія, який є покровителем «Пласту». Святого Юрія часто називають змієборцем, і це можна побачити на іконах, де він перемагає змія. Коли подивитися на сторінки Святого Писання, змія, як правило, не асоціюється ні з чим добрим; у Біблії вона найчастіше асоціюються з дияволом. На жаль, сьогодні є багато зміїв, які нищать наш народ. Передусім це великий змій війни, який уже забрав тисячі наших солдатів і мирних жителів під час цієї страшної війни в Україні. Яким підступним може бути змій наркотиків, проституції, алкоголю, який нищить тисячі людей. Сьогодні, як ніколи, нам потрібно багато святих Юріїв, щоб убивати всіх цих зміїв».

Читайте також: Українки Австралії провели благодійний базар на підтримку України

На закінчення Божественної Літургії владика освятив Пластові хустки, просячи у Бога, щоб Він «через дар Духа Святого сповнив серця цих пластунів вірою і любов’ю, подібно до милосердного самарянина, що схилився над терплячим на шляху до Єрихону, та подав їм міцність у вірі, щоб завжди виконували Його волю».

Після Літургії в парку навпроти катедрального храму відбулися сходини пташат, новацтва та юнацтва. Відтак усі присутні мали нагоду поласувати смачним обідом. На завершення дня відбувся Апель, під час якого в наказі зачитали про прийняття трьох пташат, сімнадцятьох новаків, трьох юнаків та двох старших пластунів.

Нагадаємо, владика Української греко-католицької церкви Микола Бичок, єпарх Мельбурнський здійснив душпастирський візит до вірних найвіддаленішої частини континенту – Західної Австралії.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-