У Норвегії відкрили меморіал українцям, загиблим під час Другої світової

У Норвегії відкрили меморіал українцям, загиблим під час Другої світової

Фото
Укрінформ
Посол України В'ячеслав Яцюк відкрив меморіал на згадку про українців, які загинули в Норвегії під час Другої світової війни, встановлений у муніципалітеті Лінгдаль (округ Агдер).

Як передає Укрінформ, про це посол В'ячеслав Яцюк повідомив у Фейсбуці

Зауважується, що муніципалітеті Лінгдаль став першим норвезьким муніципалітетом, який вирішив встановити такий пам’ятний знак українцям.

Посол наголосив, що за короткий час, що минув з початку злочинної війни росії проти України, в Норвегії, як і в інших суспільствах Європи та за її межами, приймається багато нових рішень і вперше в історії втілюються багато ініціатив. Багато з цих рішень та ініціатив гідні того, щоб їм слідувати та повторювати їх.

«Під час свого візиту до Лінгдаля В'ячеслав Яцюк вшанував пам'ять українських солдатів та членів норвезького руху опору, які боролися проти нацистів під час Другої світової війни. На церемонії відкриття пам'ятника він отримав зворушливий лист від маленької норвезької дівчинки Дженні, в якому вона просила зупинити Путіна та його ганебну агресію проти України та допомогти українським дітям жити у мирі та безпеці», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Осло провели зустріч українців та розгорнули 30-метровий прапор України

Посол України подякував керівництву та жителям комуни Лінгдаль за відчутну підтримку та солідарність з українським народом у його нинішньому героїчному спротиві російським загарбникам.

«Перемога України буде також перемогою Норвегії, і переважна підтримка норвезького суспільства відіграє потужну роль у перемозі у цій війні за свободу Європи», – сказав В'ячеслав Яцюк на конференції у Lyngdal kulturhus, організованій у зв'язку із відкриттям українського меморіалу Другої світової війни.

Посол також відвідав центр прийому тимчасово переміщених осіб у Лінгдалі, де зустрівся зі своїми співвітчизниками, які були змушені залишити свої будинки в Україні через російську агресію.

Нагадаємо, у квітні Посол України в Норвегії В'ячеслав Яцюк взяв участь у відкритті Українсько-норвезького центру «Ми разом / Vi sammen» у Тенсберзі – найдавнішому місті Норвегії, яке пам’ятає тісні зв’язки між Київською Руссю та стародавнім Норвезьким королівством. 

Фото: Embassy of Ukraine in Norway / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-