У США й Україні відбуваються виставки проєкту «Батьківська Хата.Homestead»

У США й Україні відбуваються виставки проєкту «Батьківська Хата.Homestead»

Фото
Укрінформ
У місті Сан-Антоніо (штат Техас, США) та у Львові відкрито виставки україно-американського проєкту «Батьківська Хата.Homestead».

Про це Укрінформу повідомила авторка проєкту Олена Браво.

«Наразі діють дві експозиції, одна у США, друга у Львові. У США виставку можливо відвідати у IGO Library 13330 Kyle Seale Pkwy, місто Сан-Антоніо, штат Техас. Друга у Львові в приміщенні Арт-простору Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука, на Площі ринок, 9», – розповіла вона.

За словами Браво, основу виставок складають світлини з найбільш постраждалих від воєнної агресії рф районів України: Бородянка Київська область, Харківщина, Одещина, Сумська, Чернігівська, Дніпропетровстка та Житомирська область.

У Техасі виставка почалася 11 квітня і поки немає дати закінчення.  У Львові виставка триває з 8 по 18 травня.

«У кінці грудня 2021 року, команда проєкту дала анонс про початок другого сезону Батьківська Хата. Homestead. Але в нашу квітучу Україну прийшла війна! Тільки-но розпочавши другий сезон, ми зупинилися… Всі сили відали на підтримку країни! Наразі проєкт Батьківстка Хата. Homestead набув ще сильнішого значення, він став ще актуальнішим, ріднішим і потрібнішим!», – зауважила авторка проєкту.

У США й Україні відбуваються виставки проєкту «Батьківська Хата.Homestead»

«Батьківська Хата. Homestead» – це україно-американський проєкт, який покликаний донести до українців світу красу української культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел наших прадідів.

Головна місія проєкту – популяризація української культури у світі та серед самих українців, а мета – продемонструвати народні строї різних етнографічних регіонів України кінця XIX – початку ХХ ст. разом з архітектурними формами та побутом відповідної території.

Матеріали проєкту є не лише українською, а й англійською, це дає можливість донести і поширити українську культуру не лише серед українців діаспори та України, а й серед інших народів світу.

Нагадаємо, проєкт «Батьківська Хата.Homestead» був представлений у Києві 2021 року з нагоди 30-річчя незалежності України.

Фото: Olenka Bravo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-