У Києві представили україно-американський проєкт «Батьківська Хата.Homestead»

У Києві представили україно-американський проєкт «Батьківська Хата.Homestead»

Фото
Укрінформ
У Києві в Артпросторі «Дерево життя» в Аутлет Мануфактура з нагоди 30-річчя незалежності України вперше відбувся Етно-Фест «Єднання», хедлайнером якого став україно-американський проєкт «Батьківська Хата.Homestead».

Про це Укрінформу повідомила авторка проєкту Олена Браво.

За її словами, проєкт «Батьківська Хата.Homestead» демонструє фотоісторії моделей, вдягнутих у правильно зібраний стрій кінця ХІХ – початку ХХ століття, відзнятих на тлі хати відповідної території. Проєкт покликаний донести до українців світу красу нашої культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел наших прадідів.

Також на святі показали партнерський проєкт «Від Лялі до Кралі», присвячений виготовленню традиційних, стилізованих дівочих і весільних вінків за тими технологіями, які використовували наші прабабусі 100 років тому. Фотопроєкт покликаний показати красу традиційних реплік.

«Платформа «Єднання» була ініційована вперше, саме коли діаспоряни поєдналися з представниками материкової України для створення проєкту «Батьківська Хата.Homestead». Наразі до платформи долучаються рівноправні партнери, які працюють разом на відбудову нашої державності. Платформа Єднання отримала всебічну підтримку родини Віктора та Катери Ющенко», – розповіла Браво.

Вона додала, що фестиваль зібрав сотні гостей зі всієї України та інших країн. У рамках фестивалю відбувся маркет українських майстрів та брендів, майстер-класи народних майстрів, показ як сучасного так і автентичного українського вбрання. Була можливість придбати прикраси, аутентичні аксесуари, книги, посуд, колекційні наряди.

Нагадаємо, українки Сан-Антоніо у штаті Техас створили етнокалендар з автентичними українськими вишиванками, у ролі моделей виступили представники української діаспори.

Фото: Олена Браво

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-