Посол в Естонії зустрілася з українцями в місті Тарту

Посол в Естонії зустрілася з українцями в місті Тарту

Фото
Укрінформ
Посол України в Естонії Мар’яна Беца під час регіональної поїздки до Тарту зустрілася з місцевою українською громадою та українськими переселенцями, які знайшли прихисток у місті.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

Пані посол також відвідала Український дім – осередок української культури у Тарту.  У зустрічах, зокрема, взяли участь голова Конгресу українців Естонії Віра Коник і голова української громади м. Тарту Анна Сумик.

Також Мар’яна Беца зустрілася з Мером Тарту Урмасом Клаасом. Сторони обговорили ситуацію щодо тимчасових переселенців з України в Тарту та можливості використання житлового фонду міста для їх розміщення.

Крім цього, пані посол провела зустріч з ректором Тартуського університету Тоомасом Ассером та керівництвом цього одного з найстаріших і престижних університетів Європи. Посол подякувала ректору за виділення 250 безкоштовних навчальних місць для українських студентів з повним їх забезпеченням стипендіями та проживанням у кампусі.

«Мар’яна Беца висловила вдячність Естонській стороні та українській громаді міста за активну допомогу Україні в її боротьбі з російською агресією та за надання підтримки українським вимушеним переселенцям», – повідомили у диппредставництві.

Нагадаємо, Мар’яна Беца відвідала в Таллінні вимушених переселенців з України, яких тимчасово розмістили на пасажирському судні Isabelle.

Також пані посол здійснила регіональну поїздку до Кохтла-Ярве, де зустрілася з мером Томасом Наелем, місцевою українською громадою та українськими переселенцями, які знайшли прихисток в естонському місті.

Фото: Посольство України в Естонії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-