Мітинг на підтримку України пройшов у канадському Едмонтоні

Мітинг на підтримку України пройшов у канадському Едмонтоні

Фото
Укрінформ
У місті Едмонтон, столиці провінції Альберта у Канаді, пройшов велелюдний мітинг на підтримку України та з вимогою зупинити російського агресора.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Генеральний консул України в Едмонтоні Олександр Данилейко.

«З метою привернення уваги канадської і міжнародної спільноти та засудження звірств, які російські окупанти чинять в Україні, було проведено акцію, яка символізувала замучених, зґвалтованих і вбитих безневинних мирних жителів Бучі та інших міст і сіл України. Винні мають бути покарані!», – написав він.

Нагадаємо, раніше у квітні біля мерії Торонто відбувся багатотисячний марш, учасники якого вимагали від уряду Канади не слів, а дій – надати більше летальної зброї для захисту України від воєнної агресії та геноциду з боку рф.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область уже були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська, з якого щодня проводиться евакуація населення, росіяни вдарили двома ракетами, у наслідок чого загинули понад 50 людей, більше ніж 100 отримали поранення.

Фото: Oleksandr Danyleiko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-