У Торонто відбувся мегамарш на підтримку України

У Торонто відбувся мегамарш на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
Біля мерії Торонто відбувся багатотисячний марш, учасники якого вимагали від уряду Канади не слів, а дій – надати більше летальної зброї для захисту України від воєнної агресії та геноциду з боку рф.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Торонто.

 «..Мітинг біля мерії Торонто на підтримку України. Протестувальники вимагають дій, а не слів! Україні потрібно більше зброї для захисту вільного миру», – йдеться в дописі.

Зауважимо, що протестний захід був організований Конгресом українців Канади відділ Торонто (Ukrainian Canadian Congress - Toronto Branch).

Фото: Ukrainian Canadian Congress - Toronto Branch / Фейсбук
Фото: Ukrainian Canadian Congress - Toronto Branch / Фейсбук

Учасники прийшли на акцію з синьо-жовтими прапорами, закликами на підтримку України та проти агресії рф, жертвами якої стали, зокрема, тисячі цивільних українців.

Нагадаємо, в Оттаві навпроти посольства росії відбулася акція «порожніх візочків» у пам'ять про дітей, які загинули внаслідок російського вторгнення в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Фото: Consulate General of Ukraine in Toronto / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-