СКУ закликав негайно виключити росію з Радбезу ООН

СКУ закликав негайно виключити росію з Радбезу ООН

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) підтримав заклик Президента Зеленського щодо негайного виключення рф з Ради безпеки ООН, який він озвучив у своєму зверненні до Радбезу після того, як світу стало відомо про воєнні злочини росії в Бучі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Дозволяти Росії бути учасником майданчика, з якого вони можуть продовжувати брехати та виправдовувати свою злочинну агресію проти українців, означає бути мовчазними співучасниками їхніх дій. Як зауважив Президент Зеленський, якщо ООН не усуне Росію з Ради Безпеки, то забезпечить їй можливість і далі голосувати за вбивства українців», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Отже, за його словами, наразі існує два варіанти подальших дій: або Росію забирають з Ради Безпеки, або необхідно розпустити цю Раду.

СКУ також переконаний, що необхідно оголосити Росію державою-терористом та вигнати її з усіх міжнародних інституцій, зокрема, з Ради ООН з прав людини, Великої двадцятки, Інтерполу.

Крім того, у Конґресі наголошують, що необхідно покласти край сумнозвісним російським кампаніям з дезінформації, заборонивши всі російські та білоруські державні медіа на усіх платформах, включно з соціальними мережами. Будь-які держави, установи чи бізнеси, які напряму або опосередковано через свою «нейтральну» позицію підтримують Росію економічно, військово або політично, мають зіткнутися з таким же осудом.

СКУ також вимагає запровадити значно суворіші санкції проти Росії та надати Україні військову авіацію, танки та інше специфічне озброєння, про яке вона просить вже багато тижнів, щоб зупинити російську агресію. Або, у тому разі, якщо країни не мають таких засобів, то вони мусять закупити зброю, яка часто є доступною у їхніх власних вітчизняних виробників – наприклад, снайперські гвинтівки.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців закликав НАТО негайно надати Києву важке наступальне озброєння, необхідне для припинення геноциду українців з боку рф.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Нагадаємо, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-