В Анкарі відбувся благодійний показ фільму-притчі «Толока»

В Анкарі відбувся благодійний показ фільму-притчі «Толока»

Фото
Укрінформ
У Національній бібліотеці в Анкарі відбувся благодійний показ фільму-притчі «Толока», зібрані кошти з якого будуть використанні на придбання необхідного для формування та відправки гуманітарних вантажів в Україну.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«В історії України багато разів траплялися війни, які фактично знищували села, міста, цілі сім’ї. Український народ виробив механізми для того, щоб справлятися з такими нещастями. Один з них називають толокою. Це безкорисна допомога іншим. Наприклад, коли раніше в українському селі горіла хата, то збиралися всім селом і за один день відбудовували хату постраждалій родині», – сказала перед показом заступниця Посла України в Туреччині Наталя Лопатіна.

Дипломатка розповіла про руйнування та жертви, які стали наслідком розв’язаної росією війни проти України, гуманітарну та міграційну кризу, яку спричинила ця агресія.

«Толока певним чином вже відбувається в Україні. В країні немає жодного громадянина, який би зараз не волонтерив, не допомагав нашій армії і цивільним. Ми віримо, що буде й інша толока, коли настане перемога і ми всією країною, з нашими іноземними друзями, будемо відновлювати Україну», – сказав Наталя Лопатіна.

Заступниця посла подякувала українській діаспорі, громадянам Туреччини та інших країн за вже надану допомогу Україні та закликала продовжувати підтримувати нашу країну й надалі, зокрема гуманітарною допомогою.

Усі кошти, зібрані до та під час благодійного показу фільму-притчі «Толока» будуть витрачені на гуманітарні потреби. Фільм-притча «Толока» відомого українського режисера Михайла Іллєнка демонструвався в Туреччині вдруге.

Нагадаємо, перший допрем’єрний показ фільму відбувся в кінці 2019 року в рамках Днів українського кіно в Стамбулі. Тоді Презентувати фільм до Стамбула приїхав режисер картини Михайло Іллєнко з представниками команди, яка працювала над створення стрічки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-