У Римі архієпископ помолився з українськими дітьми за мир в Україні

У Римі архієпископ помолився з українськими дітьми за мир в Україні

Укрінформ
Архиєпископ Андрес Габріель Феррада Морейра, секретар Конгрегації у справах духовенства, у четверту неділю Великого посту за григоріанським календарем провів Божественну літургію разом із вихованцями Української католицької школи «Свята Софія» в однойменному прокатедральному соборі в Римі.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ

Зауважується, що у своїй проповіді він пригадав, що коли був ще юнаком, святий Павло Іван II відвідав Сантьяго, столицю Чилі, коли там відбувалися нелегкі політичні процеси, у яких навіть віруючим людям здавалося, що вони безпорадні.

«Коли папа прибув, то сказав, що Бог може багато. Потрібно не падати духом, молитися й вірити, що Бог може зробити більше», – звернувся архиєпископ до українських дітей.

Читайте також: У Римі відбулася низка заходів, присвячених Йосифу Сліпому

За повідомленням, архиєпископ Андрес разом із учнями школи повторив в скороченому варіанті Акт посвячення росії та України Непорочному серцю Марії італійською мовою. А наприкінці всі разом помолилися «Богородице Діво» італійською та українською мовами за мир.

В УГКЦ додали, що після цього секретар Конгрегації у справах духовенства відвідав Музей патріарха Йосифа Сліпого, що розміщений в домі релігійного товариства «Свята Софія».

Нагадаємо, у січні 2022 року в Італії архиєпископ і митрополит Української греко-католицької церкви Болоньї Маттео Марія Дзуппі у межах молитви за Україну та на заклик Святішого Отця з душпастирським візитом відвідав українську парафію Святого Михаїла у м. Болонья.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-