У Туреччині готові приймати й очікують на нову групу дітей-сиріт з України

У Туреччині готові приймати й очікують на нову групу дітей-сиріт з України

Фото
Укрінформ
В Анталії в рамках евакуації з України очікують на прибуття нової групи дітей-сиріт з України.

Про це Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив під час телемарафону, трансляція якого здійснювалася на центральній площі Анкари, передає власкор Укрінформу.

«Зараз діти, які дві доби добиралися з Дніпропетровської області та пережили бомбардування, кілька тижнів жили у підвалах, у безпеці. Вже наступного тижня, можливо, приїдуть ще 200 дітей. Ми будемо приймати стільки дітей, скільки зможемо», - сказав Василь Боднар.

Фото: Посольство України в Турецькій Республіці
Фото: Посольство України в Турецькій Республіці

Подружжя Боднарів відзначило підтримку Турецької держави та проявлену солідарність, завдяки чому в Анталію евакуювали 159 дітей-сиріт і 26 вихователів. У виступі перед початком телемарафону посол також відзначив зусилля Туреччини щодо організації зустрічі перемовників, що відбудеться у Стамбулі у вівторок, 29 березня.

«Цей телемарафон – знак міжнародної солідарності з Україною. Українцям важливо бачити, що весь світ нас підтримує. Важливо, що глобальний телемарафон транслюється в Анкарі, в дружній Туреччині, яка знову стане місцем для переговорів. В Анталії вже відбувалася зустріч на рівні міністрів закордонних справ і зусилля продовжуються. Нова зустріч (перемовників у Стамбулі – ред.) – це знак солідарності та підтримки України», – сказав Василь Боднар.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в Анталію прибули 159 дітей-сиріт та 26 вихователів, евакуйованих з України.  

Фото:  Ольга Будник і  Посольство України в Турецькій Республіці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-