У турецьку Анталію евакуювали майже 160 дітей-сиріт з України

У турецьку Анталію евакуювали майже 160 дітей-сиріт з України

Укрінформ
Сьогодні в Анталію прибули 159 дітей-сиріт та 26 вихователів, евакуйованих з України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Milliyet.

«Сьогодні приїхала перша група дітей - вихованців дитячих будинків. За сприяння турецького уряду та українських компаній ми розмістимо дітей у готелі. Це перша група дітей, очікуємо на прибуття наступної групи. Діти приїдуть з міст, які бомбила або може бомбити російська армія», - передає видання слова посла України в Туреччині Василя Боднара, який зустрічав дітей в аеропорту Анталії.

Боднар вказав на те, що в Анталії є можливість прийняти більше дітей, тому очікується, що близько 2 тисяч українських дітей-сиріт зможуть перебувати в Анталії, доки в Україні триває війна.

Як повідомляв Укрінформ, українська громада в Туреччині кілька днів тому почала збір необхідних речей для розміщення та перебування українських дітей в Анталії. Їх буде розміщено в готелі, на закритій території. Його назву не розголошують через заходи безпеки.

Наразі волонтерами української громади Анталії завершено збір дитячих ліжечок та стільчиків для годування. Залишається актуальним збір ходунків, столів, підгузків та засобів гігієни, коштів для закупівлі продуктів харчування.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-