У Португалії діаспора попередила новоприбулих до ЄС українців про проросійські спільноти

У Португалії діаспора попередила новоприбулих до ЄС українців про проросійські спільноти

Укрінформ
Голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха попередив новоприбулих до Євросоюзу українців про існування завуальованих проросійських спільнот у країнах ЄС.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

«Багато українців не розуміють, що втікаючи від московської агресії в Україні попадають в «лещата» «русского міра» в країнах Європи. Це відбувається у всіх країнах ЄС. Колись, відкрито ворожі проти України громадські активісти, раптово стають волонтерами у допомозі приймати біженців з України. Максимум уваги, мінімум політики. Той самий сценарій ми, представники старшої української діаспори, переживали на початку нашої міграції», – йдеться в дописі.

За словами Садохи, «вони різні: слов’янські, інтеркультурні, з країн СНД. Головне, не російські, головне затягнути українців у свою сферу впливу, отримати легітимність своєї роботи для українців».

«А далі, все за відпрацьованим сценарієм: поширювати ідеологію «русского міра» від імені українців. Переконувати світ, що українці які використовують українську мову – нацисти, інші – тільки мріють як повернути часи СССР», – написав він і зауважив, що найнебезпечнішим у цій пропаганді є те, що тепер вони відкривають суботні школи для українських дітей.

«Отже, звертаємося до всіх новоприбулих українців: Будьте пильними! Перевіряйте з ким маєте справу. Завжди можна подивитися Background цих організацій в соціальних мережах від 2014 року. Врешті-решт, можна звернутися до посольств України за інформацією щодо тих, чи інших організацій», – закликав Садоха.

Крім того, голова Спілки українців у Португалії опублікував список організацій, що входять до Координаційної ради співвітчизників при московському посольстві в Португальській Республіці.

Центр:

Ассоціація «Мир»

Перша Cлавянська школа

Лісабон

Асоциація «Дім російської мови та культури»

Лісабон

Ассоциация«Единство»

Сетубал

Північ:

Асоціація «Amizade»

Associação de Imigrantes de Gondomar

Ассоциация «São Bernardo»

Associação de Apoio ao Imigrante

Авейро

Асоціація «Espaço Vivo»

Associação Centro Intercultural – «Espaço Vivo»

Коїмбра

АССО - Артистичний союз співвітчизників União Artística dos Compatriotas

Південь:

Асоціація C.A.P.E.L.A.

Centro de Apoio à População Emigrante de Leste e Amigos

Портімао

Асоціація Мистецтв і танцю о. Мадейра

Centro Comunitário de Apoio ao Imigrante

Лариса Плесова

Азорські острови

Нагадаємо, португальське радіо Rádio Comercial 16 березня запустило двомовний канал «Україна» (Ucrânia), який можна бути слухати через інтернет у всьому світі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: На фото Координаційна рада російських співгромадян у Португалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-