У Будапешті провели молитовний тиждень за Україну

У Будапешті провели молитовний тиждень за Україну

Укрінформ
У столиці Угорщини з 27 лютого по 6 березня в різних конфесіях і релігійних організаціях відбувся тиждень екуменічних молитов за Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви.

Зауважується, що головною подією тижня стала молитва у студентській церкві Будапешту, у якій взяли участь делеговані представники від різних релігійних організацій.

Читайте також: У Будапешті відбулася акція на підтримку України

Так, від лютеранської Церкви молитву провадив Тамаш Фабіні, від унітаріанської – пастор Шандор Лета, від реформатської – Абель Кардош. У молитві також взяли участь рабин Золтан Радноті, о. Дам’ян Габорій, священник для вірних УГКЦ в Угорщині, а також представник Грецької Православної Церкви в Угорщині. У молитовному єднанні взяли участь і відомі в Угорщині християнські спільноти, зокрема рух Fokoláre та рух «72 учні».

Читайте також: Українська громада Угорщини приєдналася до всесвітньої акції «Ангели памяті»

З промовою під час молитви виступив єпископ-помічник Будапештсько-Естергомської дієцезії Франциск Черхаті.

Кожен представник провів молитву та поблагословив присутніх у храмі.

Отець Дам’ян Габорій провів молитву українською мовою, а церковний хор парафії Покрову Богородиці УГКЦ в Будапешті заспівав українською «Отче наш».

На завершення, о. Дам’ян подякував організаторам та присутнім молитовну та гуманітарну підтримку для українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: інформресурс УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-