СКУ закликав НАТО закрити небо над Україною

СКУ закликав НАТО закрити небо над Україною

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) напередодні надзвичайної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яка відбудеться 4 березня, закликав їх ухвалити рішення про запровадження безполітної зони над українською територією.

Як передає Укрінформ, відповідне термінове звернення оприлюднене на сайті СКУ.

«Сьогодні світ продовжує із жахом спостерігати за тим, як російські Збройні Сили безрозбірно нищать Україну та вбивають її народ. Нехтуючи усіма можливими нормами, вони бомбардують мирні міста, руйнуючи критичну інфраструктуру, житлові будинки, школи та лікарні. Вони запускають ракети по безневинних цивільних громадянах. За повідомленням українських офіційних органів влади, станом на 2 березня у країні зафіксовано загибель понад 2 000 цивільних осіб, у тому числі як мінімум 21 дитини. Дуже скоро число українських біженців, що тікають від війни, досягне шокуючої цифри в один мільйон», – ідеться у зверненні.

Визнаючи підтримку міжнародної спільноти, Президент СКУ Павло Ґрод закликав високопосадовців НАТО до негайних дій.

«Лінія фронту поміж демократією та тиранією, між цивілізацією та варварством, пролягає Україною. НАТО має можливість захистити простих українців. Будь ласка, зробіть це. Ми просимо Північноатлантичний Альянс та усі його країни-члени негайно прийняти рішення і впровадити безполітну зону над Україною, а також забезпечити її поставками систем протиповітряної оборони та винищувачів», – наголосив він у зверненні.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців закликав підтримати петицію з вимогою визнати російського президента Путіна військовим злочинцем та притягнути його до відповідальності у суді.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-