Українці в Софії вийшли на мітинг проти агресії РФ

Українці в Софії вийшли на мітинг проти агресії РФ

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Болгарії перед будівлею адміністрації президента відбувся мітинг на підтримку України під гаслом «Путіне, йди геть з України!».

Про це Укрінформу повідомила українська журналістка, активістка української громади в Болгарії Анастасія Проданскі.

«Я на свої очі бачила як вбивають людей. Під кулями бігла - таке страшне пережила у своєму житті. Я – мама, у мене троє дітей і кажу вам, що те, що відбувається, це геноцид української нації. Ми за волю віддамо своє життя!», - розповіла присутнім українська співачка Катерина Бужинська, яка проживає в Болгарії, день тому повернулася із Києва в Софію.

Учасники мітингу вшанували пам'ять українців, які полягли у боротьбі з агресором, хвилиною мовчання, опустившись на коліна.

Перед вікнами президента Болгарії зібралося сотні мітингувальників.

Протест проти війни в Україні організували Атлантична рада Болгарії та організація «Мати Україна».

На акції протесту виступили та засудили агресію Росію проти України представники української діаспори, громадяни Болгарії, а також росіяни, що проживають в країні. Вони закликали владу Болгарії підтримувати Україну, надавати реальну допомогу, протистояти разом діям Путіна, аби російська агресія не продовжилася на території інших країн.

Українці в Софії вийшли на мітинг проти агресії РФ

Участь в протесті також взяли представники південнокорейської діаспори. На спинах корейських дітей, що прийшли підтримати Україну, були написи «Війні - ні». Їхні батьки організували роздачу чаю із написом «Корея з любов’ю до України». Учасники тримали плакати із написами «Зупиніть російську агресію!», «Путін - вбивця», «Зупиніть Путіна! Зупиніть війну! Врятуйте Україну!», «Зупиніть агресію Кремля» , «Росія – імперія зла», на прапорі Болгарії був напис «Тут - не Москва», на плакатах із зображенням Путіна були написи «Вбивця».

Читайте також: У Ризі та Таллінні пройшли акції на підтримку України

Організація «Мати України» організувала у Болгарії збір грошей на підтримку української армії, а також біженців з України. У Фейсбуку організовно групу для допомоги біженцям, які переселяються у Болгарію. Люди надають своє житло, речі, медичну підтримку, здійснюють безоплатне перевезення українців, пропонують роботу, готові надати притулок дітям з дитячих будинків.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Фото і відео: Анастасія Проданскі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-