У Таллінні відбувся спільний концерт українських та естонських художніх колективів

У Таллінні відбувся спільний концерт українських та естонських художніх колективів

Фото
Укрінформ
В Домі Хопнера на Ратушній площі естонської столиці у неділю пройшов традиційний святковий концерт українських діаспорян, присвячений Дню Незалежності Естонії. Цього разу його темою також було висловлення солідарності Україні в День Пам’яті Героїв Небесної сотні.

Про це розказала кореспонденту Укрінформу співорганізатор заходу, голова Конгресу українців Естонії (КУЕ) Віра Коник.

«Приємно і важливо, що цього року міська влада Таллінна сама запропонувала, щоб концерт був присвячений не тільки Дню Незалежності Естонської республіки, але й висловленню підтримки України в сучасних обставинах. Це для нас надзвичайно важливо і зворушливо, оскільки захід проходив у День Пам’яті Героїв Небесної сотні», - розповіла Коник.

Вона зазначила, що організатором концерту цього разу, крім КУЕ, була Громадська організація «Перехрестя культур» (Kultuuride Riistmik), якою керує відомий українсько-естонський музикант Руслан Трочинський, лідер групи «Svjata Vatra».

Поряд з цією групою, в концерті брали участь хореографічні, інструментальні та вокальні колективи та виконавці з української громади в Естонії; естонський танцювальний колектив, естонський музикант Сільвер Сепп, молода співачка Руте Трочинська, оперна солістка театру «Естонія» Олена Бражник. Тепло приймала публіка і гостей з України – фольклорну «Творчу лабораторію “Євшан-зілля”» (Запоріжжя). У відеоформаті був показаний виступ українсько-канадського ансамблю Balaklava Blues, записаний спеціально для цієї нагоди.

У заході взяв участь перший секретар Посольства України в Таллінні Леонід Третяк. Серед гостей також були вірні друзі України – голова парламентського комітету з міжнародних справ Марко Міхкельсон, керівник Латвійського товариства в Естонії Лаура Шмідеберга.

Конгрес українців Естонії організовує концерти до Дня незалежності з 2015 року – як вияв вдячності до країни за підтримку України у цей нелегкий для неї час.

Естонія проголосила свою незалежність 24 лютого 1918 року. Святкові заходи на честь 104-ї річниці державності пройдуть всією Естонією.

20 лютого в Україні та українському світі відзначається День пам’яті Героїв Небесної сотні. Цього дня у 2014 році загинуло найбільше активістів Євромайдану - 105 Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, 17 лютого естонські активісти за участі представників української діаспори, провели у пікетування посольства Росії в Таллінні – в рамках всесвітньої акції #StandWithUkraine з вимогою припинення російської агресії проти України.

Фото – Лаура Шмідеберга, Марко Міхкельсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-