В Таллінні естонські активісти та діаспора провели пікет #StandWithUkraine

В Таллінні естонські активісти та діаспора провели пікет #StandWithUkraine

Фото
Укрінформ
Естонські активісти за участі представників української діаспори, провели у четвер, 17 лютого, пікетування посольства Росії в Таллінні – в рамках всесвітньої акції #StandWithUkraine з вимогою припинення російської агресії проти України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пікетування російської дипмісії в Таллінні відбувається щочетверга, але в менших масштабах. Цього разу, 17 лютого, через загострення вздовж українського кордону, де накопичені російські війська, акція стала більш масовою – до 50 учасників, для вузьких вулиць Старого міста – це велика кількість. Вона також доповнилася хештегом #StandWithUkraine.

Пікетування проходило під українськими й естонськими прапорами. Учасники заходу мали змогу виголосити в мегафон промови та гасла на підтримку України та засудження російської агресії. У пікеті брали участь естонські активісти (у тому числі члени парламентської партії Isamaa/Вітчизна), представники української діаспори, політемігранти з Росії та інші небайдужі громадяни.

Серед учасників, зокрема, були парламентар, колишній глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу; професор Талліннського університету Михайло Лотман; екоактивістка, яка емігрувала з РФ Євгенія Чирикова, автор петиції з вимогою заборонити пропагандистські телеканали РФ в Естонії відеоблогер Даниїл Куракін. 

Акція тривала з 16:00 до 17:00, в робочий час, отже, співробітники диппредставництва РФ мали змогу бачити та чути активістів і ознайомитися з їхніми вимогами.

Пікетування російського посольства естонськими активістами почалося восени 2014 року. Воно проходить регулярно, щотижня, за виключенням періоду жорстких обмежень, які застосовувались через пандемію коронавірусу у 2020 році.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конґрес українців закликав міжнародну спільноту зупинити війну президента Росії Володимира Путіна та запросив долучатися до своєї кампанії з підтримки України. 

Згодом акції #StandWithUkraine на підтримку України та проти агресії Росії відбулися у США, Канаді, Німеччині, Нідерландах, Італії, Іспанії, Норвегії, Фінляндії, Туреччині та багатьох інших країнах та проходять досі.

Фото: Марі-Анн Келам

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-