У Вільнюсі українці та литовці доєднались до вшанування Героїв Небесної Сотні

У Вільнюсі українці та литовці доєднались до вшанування Героїв Небесної Сотні

Фото, відео
Укрінформ
Представники Посольства України у Литві разом з українською громадою та литовською громадськістю доєднались до заходів із вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час лютневих розстрілів, захищаючи ідеали демократії та європейське майбутнє України.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило у Фейсбуці.

Так, настоятель Української Греко-Католицької Церкви Пресвятої Трійці у м. Вільнюс отець Миколай Руслан Козелківський (чину Святого Василя Великого) відслужив поминальну панахиду за загиблими Героями Небесної Сотні.

Того ж дня, за повідомленням, в Українському сквері, що знаходиться у самому центрі Старого міста Вільнюса, відбулась тиха акція вшанування Героїв Небесної Сотні – «Ангели Пам’яті». Її учасники продовжили традицію поминати загиблих учасників Революції Гідності витинанками ангелів, що символізують Героїв Небесної Сотні як справжніх янголів-охоронців України.

«Герої Небесної Сотні пожертвували найціннішим заради нашого майбутнього та своїм вчинком показали всьому світу головну ідею українського народу – ідею свободи та гідності. Ми – не маємо права забути», – наголосили в посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конґрес українців закликав міжнародну спільноту зупинити війну президента Росії Володимира Путіна та запросив долучатися до своєї кампанії з підтримки України. 

Згодом акції #StandWithUkraine на підтримку України та проти агресії Росії відбулися у США, Канаді, Німеччині, Нідерландах, Італії, Іспанії, Норвегії, Фінляндії, Туреччині та багатьох інших країнах та проходять досі.

Фото: Ukrainos Ambasada Lietuvoje / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-