Світовий конґрес українців вшановує пам’ять Героїв Крут

Світовий конґрес українців вшановує пам’ять Героїв Крут

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) і багатомільйонна світова українська діаспора вшановують пам’ять Героїв Крут – сотень добровольців, які ціною свого життя захищали молоду українську державу в нерівному бою з російськими більшовицькими військами 29 січня 1918 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У Конґресі наголосили, що подвиг українських курсантів, студентів і гімназистів є однією з найбільш легендарних сторінок української історії та прикладом героїчного подвигу в ім’я України та її незалежності. 

Читайте також: Сьогодні День памяті Героїв Крут

«Протягом усього ХХ століття Герої Крут надихали український народ на боротьбу за свободу та незалежність своєї країни, а сьогодні надихають українське суспільство на опір гібридній агресії Російської Федерації, яка незаконно окупувала Крим, розв’язала війну на Донбасі, а нині загрожує Україні та усій Європі повномасштабною війною», – йдеться в повідомленні. 

У СКУ нагадали, що, попри те, що бій під Крутами завершився поразкою, він мав вирішальне значення для Української Народної Республіки. Затримавши наступ більшовиків на Київ на чотири дні, бій під Крутами дозволив уряду УНР добитись міжнародного визнання України та заручитись критично важливою військовою підтримкою європейських держав. 

Нагадаємо, Світовий конґрес українців закликав міжнародну спільноту зупинити війну президента Росії Володимира Путіна проти України та запросив долучатися до своєї кампанії  – #СкажиПутіну_НІ #SayNOtoPutin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-