У Любліні українці вшанували пам'ять воїнів УНР

У Любліні українці вшанували пам'ять воїнів УНР

Фото
Укрінформ
Працівники Генконсульства України в Любліні (Польща) спільно з українською громадою Українського Товариства на чолі з Г.Купріяновичем з нагоди Дня Соборності України вшанували пам'ять воїнів УНР, похованих на православному кладовищі Любліна.

Як передає Укрінформ, про це Генконсульство повідомило у Фейсбуці.

Участь в урочистому зібранні також взяли військові багатонаціональної бригади «Литполукрбриг» на чолі з підполковником О.Луньовим і представники польської влади.

Протоієрей Андрій Конахович з Кафедральної православної парафії Преображення Господнього в Любліні відслужив панахиду в пам'ять про борців за волю України та молебень за Україну.

«З вітальними словами з нагоди свята єдності України звернулися виконуючий обов'язки Генерального консула України в Любліні Артем Валах, підполковник Олександр Луньов, віцемаршалек Люблінського воєводства Збіґнєв Войцеховський та директор центру міжнародної співпраці мерії м. Люблін Кшиштоф Становскі. Учасники заходу відзначили, що Україна не розділена, що немає окремої Східної та Західної України, що у нас – єдина держава, і ми – єдиний народ», – ідеться в дописі.

У дипустанові додали, що до пам`ятника борцям за волю України від імені Генконсульства України в Любліні, польських органів влади, української громади, військової бригади «Литполукрбриг» були урочисто покладені вінки та квіти.

Нагадаємо, у Варшаві з нагоди Дня соборності України представники української громади Варшави, українські дипломати, представники ЗМІ вшанували пам'ять воїнів Української Народної Республіки, похованих на православному Вольському кладовищі.

Фото: ГКУ у Любліні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-