В Іспанії українці провели фестиваль вертепів

В Іспанії українці провели фестиваль вертепів

Відео
Укрінформ
У місті Аліканте в Іспанії громада Христа-Спасителя УГКЦ вдруге провела фестиваль українського Різдвяного вертепу, на який прибули українці з низки іспанських міст.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

За словами капелана для українців отця Василя Халака, настоятеля громади Христа-Спасителя УГКЦ в Аліканте, фестиваль має на меті стати щорічним.

«Ми збираємося ось так, щоб відсвяткувати Різдво великою українською християнською родиною і щоб ми не забували наші славні християнські традиції», – поділився священник і організатор фестивалю.

На свято прибули українці з різних міст Іспанії, зокрема з Мурсії, Торрев’єхи, Аліканте, Валенсії, Сантандер і з Мадриду. Загалом у фестивалі взяло участь 260 людей. Також прибули представники Спілки української молоді з Мадриду.

Фестиваль складається із двох частин – показу вертепів і забави в українському стилі та Літургії на наступний день у місті Аліканте.

На фестиваль також прибув вікарій для українців в Іспанії отець Андреас Мартінес Естебан. Він спеціально приїхав з Мадриду, щоб бути гостем на святі й очолити Богослужіння для українців греко-католиків.

Отець Василь розповідає, що вікарій одразу ж погодився на запрошення. «Адже я є частиною вашої громади», – сказав о. Андреас.

Вікарій не приховував свого захоплення і здивування тим, що українці вдягаються в національний одяг, мають такі гарні традиції та плекають їх на чужині. 

Нагадаємо, у грудні 2021 року українці Барселони зібралися на Різдво на головній площі Барселони (Іспанія), щоб привітати один одного з Різдвом Христовим та разом заколядувати.

Фото: Інформресурс УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-