Спільнота собору Святої Софії в Римі вітала колядників зі Львівщини

Спільнота собору Святої Софії в Римі вітала колядників зі Львівщини

Укрінформ
У Римі в соборі Святої Софії відбулися різдвяні богослужіння, також спільнота собору вітала колядників із Миколаєва, що на Львівщини, – учасників народного театру «Хліб», які виконали кілька українських колядок.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви.

Різдвяні богослужіння розпочалися в Надвечір'я Різдва великим повечір'ям із литією, після якого молільники взяли участь в урочистому відкритті вертепу на території собору. По цьому духовенство та віряни молитовно вшанували всіх похованих в крипті собору Святої Софії єпископів та священників УГКЦ і запалили свічку пам'яті.

У сам день Різдва відбулася святкова Божественна Літургія, під час якої о. Марко Семеген, ректор собору, зачитав Різдвяне послання Глави й Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава.

«Вітаю зі світлим празником Різдва Господнього! Нехай радість цієї події, коли Ісус входить в історію людства, наповнить ваші серця вірою і надією. Як зазначає у своєму Різдвяному постанні Блаженніший Святослав, Бог вірить у нас. Важливо, аби ми мали свої серця відкритими до Нього. Тож нехай маленький Ісус благословить усіх вас, ваші родини тут і в Україні, нашу державу і кожного українця в усьому світі. А світло вифлеємської зорі, освітлюючи ваш життєвий шлях, хай провадить до пізнання істини в Його великій любові», – побажав наприкінці о. Марко присутнім.

Також традиційно на Різдво до осель приходять колядники, голосячи різдвяну радість. Цього разу спільнота собору вітала колядників із Миколаєва, що на Львівщини, – учасників народного театру «Хліб», які виконали кілька українських колядок. Усі присутні вітали українську коляду у виконанні учасників народного театру «Хліб» гучними оплесками.

«Прагну сердечно подякувати вам за те, що ви стали паломниками, які допомогли нам разом гідно пережити Різдво, пропри всі виклики сучасності. Нехай Софія – Божа премудрість, на честь якої п’ятдесят років тому патріарх Йосиф освятив цей храм, який збирає всіх українців з усього світу, наслідує ваш життєвий шлях, вас супроводжує в усіх ваших життєвих дорогах і дарує наснагу рухатися в прославі Бога й збереженні української культури», – побажав колядникам священник.

Ректор собору, як й годиться колядникам, подарував їм італійські солодощі й книгу про собор Святої Софії.

Нагадаємо, у прокатедральному соборі Святої Софії в Римі відбулася презентація книжки «Слово тілом стало» владики Діонісія Ляховича, апостольського візитатора для українців-католиків в Італії.

Фото: інформресурс УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-