СКУ підтримав створення експертної групи щодо аналізу дослідження кількості жертв Голодомору

СКУ підтримав створення експертної групи щодо аналізу дослідження кількості жертв Голодомору

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) підтримав рішення Міністерства культури України про створення під патронатом Українського інституту національної пам’яті експертно-консультаційної групи, яка проаналізує наявні на сьогодні дослідження фахівців щодо кількості жертв Голодомору.  

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на сайті СКУ.

До експертної групи будуть залучені незалежні й авторитетні українські й іноземні дослідники. 

Наголошується, що жахлива трагедія Голодомору-геноциду лишила глибокі шрами у душах і серцях мільйонів українців по всьому світі, й нинішня публічна боротьба довкола цифри жертв цього злочину сталінського тоталітарного режиму не сприяє ані належному збереженню пам’яті про загиблих, ані розв'язанню питання з визнанням Голодомору геноцидом на міжнародному рівні.

Читайте також: Діаспорська фундація виділила на сприяння обізнаності та розуміння Голодомору $700 тис.

“СКУ поважає і вітає свободу академічної дискусії та закликає не політизувати процес наукового дослідження і вивчення Голодомору. Натомість вивчати трагічні сторінки історії мають відповідні фахівці з залученням широкого кола українських та міжнародних експертів. Сподіваємось, що подальші наукові пошуки та судові експертизи зрештою допоможуть офіційно встановити число жертв цієї жахливої трагедії”, – йдеться в заяві. 

Читайте також: Президент СКУ взяв участь у панахиді зі вшанування жертв Голодомору у Канаді

У Конґресі додали, що, зі свого боку, СКУ разом зі своїми складовими організаціями, продовжує адвокаційну працю на міжнародному рівні щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу, безвідносно до кількості жертв цієї трагедії, адже кожне людське життя є безумовною цінністю. 

Нагадаємо, у липні у СКУ заявили, що їхнім пріоритетом залишається визнання у світі Голодомору геноцидом українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-