У Варшаві презентували виставку про загиблих на Донбасі українських героїв

У Варшаві презентували виставку про загиблих на Донбасі українських героїв

Фото, відео
Укрінформ
У Польському театрі у Варшаві презентовано виставку “Плюс 1” про українських військових, які загинули на сході України.

Участь у презентації взяли представники дипломатичного корпусу, українська громада Польщі, польські активісти, представники ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначила в коментарі агентству третій секретар Посольства України в РП Яна Кривобок, виставка розповідає історії родин, які втратили на війні своїх близьких. 

“Сьогодні, представляючи цю виставку у Варшаві, ми говоримо не тільки про сум, жаль і трагічність ситуації, коли через російську агресію гинуть українські військові, але ми також говоримо про гордість за те, що нам є ким пишатися, що є люди, які захищають свою країну”, – підкреслила Кривобок.

У Варшаві презентували виставку про загиблих на Донбасі українських героїв

Зауважимо, що виставка “Плюс 1” вперше демонструється за кордоном.

Як повідомляє сайт проєкту “Плюс 1”, експозиція складається з 22 експозиційних фотостендів, де через призму авторських фотографій французького фотографа українського походження Юрія Білака українські сім’ї розповідають історій своїх близьких – загиблих на війні з Росією українських військових. Кожна сім’я обрала одну сімейну реліквію – річ, яка є найпам’ятнішим нагадуванням про своїх найрідніших: батьківська куртка, гітара, лицарські обладунки, книги. Ці родинні артефакти відображають своєрідне продовження відсутньої на фото людини. 

Щоб додати історіям художнє обрамлення, українські митці та мисткині, інтелектуали, журналісти про кожну історію створили художні тексти. Ними стали  Юрій Андрухович, Олександр Ірванець, Ярослав Грицак, Лариса Денисенко, Олександр Михед і ще 17 авторів.  Героями експозиції стали вчорашні вчителі, журналісти, будівельники, програмісти, моряки, студенти, кадрові військові.

Нагадаємо, у листопаді у Варшаві відбувся шостий кінофестиваль Ukraina!, у рамках якого в кінотеатрі Kinoteka, а також на інтернет-платформі Mojeekino.pl до 21 листопада показали 54 фільми різного формату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-