У Шанхаї відкрилася художня виставка у рамках започаткованого українкою проєкту

У Шанхаї відкрилася художня виставка у рамках започаткованого українкою проєкту

Фото
Укрінформ
 У Шанхаї відкрилася художня виставка Quarantine Residency (Карантинна резиденція), партнером якої є стамбульський проєкт Istanbul Artist Residency, заснований українською мисткинею Поліною Сьомочкиною.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення Поліни Сьомочкіної у Фейсбуці.

«Виставка проєкту Quarantine Residency відкрита в Шанхаї. Майже два роки тому, коли Covid-19 змінив плани людей по всьому світу, Istanbul Artist Residency став партнером цього надзвичайного проєкту», - йдеться у повідомленні.

Проєкт об’єднав кураторів і художників по всьому світу в межах художньої резиденції, яка діяла онлайн. Узяти участь у проєкті зголосилися понад 600 художників, з яких міжнародний склад кураторів відібрав 30 учасників резиденції.

Нині виставка робіт Quarantine Residency відкрилася в Suning Art Museum у Шанхаї. Двоє художників, що брали участь у Quarantine Residency в Китаї цього року взяли участь в Istanbul Artist Residency в Стамбулі.

Як повідомляв Укрінформ, Istanbul Artist Residency - це простір для колективної творчості художників та співпраці кураторів. Засновницею і кураторкою проєкту є українська мисткиня Поліна Сьомочкіна. 

Цього року Istanbul Artist Residency відбувався 11-24 листопада. На участь в проєкті було подано заявки від 320 митців із 63 країн світу. Журі обрало 10 художників з 5 країн: України, Туреччини, Грузії, Польщі, Іспанії та Великої Британії. 

Україну представили художники Василина Буряник, Петро Сметана, Андрій Блудов, Василь Савченко. За результатами роботи резиденції відбулася виставка створених робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-