У Вільнюсі діаспора та посольство представили стенд “Україна” на благодійному базарі

У Вільнюсі діаспора та посольство представили стенд “Україна” на благодійному базарі

Фото
Укрінформ
На Ратушній площі у Вільнюсі відбувся традиційний 19-й Міжнародний різдвяний благодійний базар, на якому посольство України у Литовській Республіці та українська громада Литви представили стенд “Україна”.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

Зауважується, що цьогорічний захід відбувся під патронатом Першої леді Литовської Республіки пані Діани Наусєдєнє, за організації та сприяння Міжнародної асоціації жінок м. Вільнюс, Мерії литовської столиці та за участі дипломатичних представництв, акредитованих у Литві.

У заході взяли участь Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський з дружиною Роксоланою, співробітники ПУ в Литві, священники  Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Пресвятої Трійці у м. Вільнюс та представники української громади Литви.

“Численні відвідувачі різдвяного благодійного базару мали чудову можливість  покуштувати страви української національної кухні, зокрема, славетний український борщ, та дізнатись, що культура його приготування занесена до Національного списку нематеріальної культурної спадщини України, а також про той факт, що у 2021 році Україна офіційно подала заявку на внесення борщу до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО та визнання його національною українською стравою”, – йдеться в повідомленні. 

Організаторами події передбачається, що кошти, вторговані на Міжнародному різдвяному благодійному ярмарку-2021, будуть традиційно спрямовані на доброчинні цілі, зокрема, на допомогу людям похилого віку, дитячим будинкам, вразливим і малозахищеним верствам населення.

Нагадаємо, у Литві голови українських громадських об‘єднань та активу українських громад Вільнюса, Клайпеди, Каунаса, Шяуляя та Вісагінаса взяли участь у щорічному засіданні Громадської ради у Посольстві України в Литовській Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-