Посол Мікусінскі анонсувала виставку в Укрінформі до 125-річчя української еміграції в Аргентину

Посол Мікусінскі анонсувала виставку в Укрінформі до 125-річчя української еміграції в Аргентину

Укрінформ
Посольство Аргентини в Україні планує наступного року організувати в Укрінформі виставку, присвячену 125-річчю української еміграції в Аргентину, на знак подяки за внесок українців у розбудову цієї країни.

Про це заявила посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Мікусінскі на закритті фотовиставки в Укрінформі "Земля постійних змін, наш дім та джерело натхнення".

"Учора ми відзначали 30-ту річницю визнання Аргентинською Республікою незалежності України, і цьогорічний аргентинський культурний проєкт - фотовиставка, об'єднана тематикою кліматичних змін і ролі жінки в суспільстві шляхом демонстрації праці жінок-мисткинь, була присвячена саме цій події. Сподіваюсь, що наступного року ми знову зустрінемося задля втілення нової ініціативи, яка буде пов'язана із 125-річчям української еміграції в Аргентину, на знак подяки за той внесок, який зробили українці в розбудову Аргентинської Республіки", - сказала Мікусінскі.

Закриття фотовиставки «Земля постійних змін, наш дім та джерело натхнення» в Укрінформі / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Вона подякувала колективу Укрінформу і генеральному директору агенції Олександру Харченку за співпрацю в організації фотовиставки, відзначивши, що це був уже другий спільний проєкт посольства та агенції Укрінформ.

Своєю чергою Харченко зазначив, що заходи на кшталт фотовиставки, хоча й не є надто гучними та проривними, роблять свій внесок у зближення народів двох країн.

"Такі події допомагають нам краще розуміти одне одного: ми вчимося відчувати, співпереживати і любити як аргентинці. Під час подібних заходів ми зчитуємо культурні та ментальні коди один одного, що сприяє взаєморозумінню між народами та виникненню синергії. Від розуміння іде порозуміння, а відтак зменшується простір настороженості та навіть ворожості, який є у світі, натомість збільшується простір довіри, що вкрай важливо у сучасних реаліях", - сказав Харченко.

Своє мистецтво на заході продемонстрували відомий аргентинський хореограф і виконавець аргентинського танцю маламбо Ніколас Корреа та українські танцівники - викладачі аргентинського танго Анатолій Якимчук та Ірина Семенчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-