В Естонії посольство та діаспора представили Україну на Різдвяному дипломатичному ярмарку

В Естонії посольство та діаспора представили Україну на Різдвяному дипломатичному ярмарку

Укрінформ
У столиці Естонії м. Таллінн відбувся щорічний Різдвяний дипломатичний ярмарок, на якому була також представлена українська експозиція, організована Посольством України разом з Конгресом українців Естонії та Асоціацією українських організацій Естонії.  

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

«Відвідувачі ярмарку мали змогу скуштувати страви української кухні, а також придбати українські художні вироби, різдвяні сувеніри. Особливу зацікавленість у відвідувачів викликали дитячі різдвяні вироби, виготовлені учнями українських недільних шкіл Таллінна і Кохтла-Ярве», – йдеться в повідомленні.

Також на виставці також були представлені авторські роботи відомого українського художника Дмитра Добровольського та продукція української фірми «Душка», яка вже протягом семи років успішно поставляє естонським споживачам екологічну косметику.

Зауважується, що зібрані під час Різдвяного ярмарку кошти були перераховані на благодійні цілі.

Посольство України в Естонській Республіці висловило щиру подяку Конгресу українців Естонії і його керівнику Вірі Коник та Асоціації українських організацій Естонії і її керівнику Володимиру Паламарю за активну участь в організації українського стенда.

Окрему вдячність Посольство висловило голові Спілки українських жінок Естонії Лілі Іванченко, українським рестораторам Мирославу Писаревському та Іннесі Соболь, а також Інні Караульщиковій та іншим представникам української громади, які забезпечили роботу української експозиції та виявили свій художній смак при її оформленні.

Посольство також висловило вдячність усім тим представникам української громади Естонії, хто надав спонсорську допомогу для організації українського стенда.

Нагадаємо, посол України в Естонії Мар’яна Беца зустрілася у приміщенні Посольства з головою Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владикою Степаном Сусом, який перебуває з візитом в Естонії.

Фото: Посольство України в Естонії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-