Українська громада Індії долучилася до вшанування жертв Голодомору

Українська громада Індії долучилася до вшанування жертв Голодомору

Укрінформ
Посольство України в Республіці Індія до 88-х роковин Голодомору в Україні провело акцію «Запали Свічку пам'яті», у якій взяли участь співробітники установи та члени їхніх сімей, а також представники української громади Індії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства.

На заході продемонстрували відеокліп, створений українцями Індії та Шри-Ланки та присвячений жертвам Голодомору. Представниця української громади Індії, поетеса Марина Акрам, поділилася власними роздумами щодо Голодомору.

Під час свого виступу Посол України в Індії Ігор Поліха підкреслив важливість вшанування жертв Голодомору в Україні та збереження пам'яті про геноцид українців комуністичним режимом в 1932–1933 році.

Також, за його словами, не менш важливим є поширення інформації про трагічні сторінки української історії за кордоном та визнання Голодомору геноцидом українського народу іншими країнами світу.

На завершення, учасники заходу запалили свічки як символ пам’яті за мільйонами жертв сталінського геноциду, близько 1,5 мільйона з яких були діти до 10 років.

Нагадаємо, у Посольстві України в Індії відбулася презентація двох книг, які були передані у бібліотеку Посольства, а також усім присутнім з автографами авторів.

Фото: Посольство України в Індії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-