У центрі Таллінна виклали свічками слово «Holodomor»

У центрі Таллінна виклали свічками слово «Holodomor»

Фото
Укрінформ
На центральному майдані естонської столиці – площі Вабадузе (Свободи) – вшанували пам’ять численних жертв Голодоморів українського народу в роки радянської влади.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Конгресу українців Естонії, регіональна віцепрезидентка СКУ у Східній Європі Віра Коник. 

«Українська громада Естонії разом з Посольством України в Естонії вшанували пам’ять мільйонних жертв Голодоморів в Україні. Акція «Запали свічку» відбулася в Таллінні на центральному майдані Vabaduse (Свободи)», – йдеться в дописі.

Під час заходу до присутніх звернулася Посол України в Таллінні Мар’яна Беца. Парох Української греко-католицької церкви в Естонії о. Роман Кіх та священник Української православної парохії (Константинопольського патріархату) о. Іван Христенко спільно відслужили панахиду за загиблими.

«Присутні склали зі свічок слово «Holodomor», яке має ввійти до світових мов як символ найбільшої трагедії в історії українського народу та тяжкого злочину сталінського режиму», – резюмує Коник.

Як повідомлялося, щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. У 2021 році День пам’яті жертв голодоморів припадає на 27 листопада.

Нагадаємо, пам'ять жертв Голодомору в Україні вшанували у Латвії.  

Фото: Артем Дудченко, Ольга Литвин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-